Sledenje vozil

Sistem sledenja vozil najsodobnejše tehnologije GPS, GPRS, internet. Z njim pridobite celovit nadzor nad vozili.

Opis sledenja vozil

Razvili smo sistem sledenja vozil preko GPS in GPRS tehnologije. Sistem omogoča ON-LINE sledenja, prikaz na zemljevidu, izpis dejansko prevožene poti, za potrebe potnih nalogov.
Prizadevamo si izdelati uporabniku prijazen in koristen portal, zato vas vabimo, da nam sporočite vaše mnenja, ideje o portalu - v naprej hvala. e-naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

Kratek opis delovanja sistema

Shematski prikaz delovanja sistema je prikazan na spodnji sliki.

sledenje

GPS komunikacijska naprava

GPS komunikacijska je vgrajena v vozilu, v vsaki napravi se nahaja SIMM kartica, ki omogoča povezavo na GPRS omrežje. Operater mobilne telefonije zaračunava količnino prenesenih podatkov. Ker je količina prenesnih podatkov relativno majhna, je na področju Slovenije maksimalen strošek na mesec 8,35 € - glede na aktualno ponudbo mobilnega operaterja Mobitel, za tujino nekje 20€ + cena gostovanja v tujini (roaming)
Naprava pošilja podatke o lokaciji na strežnik vsakih 5 sekund. V primeru da ni dosegljivo GSM omrežje se podatki o lokaciji shranijo v pomnilnik komunikacijske naprave. Enako se zgodi tudi v primeru motenj v omrežju Internet. Podatki se odpošljejo iz pomnilnika komunikacijske naprave takoj ko se vzpostavi GPRS naprava.

Strežnik

Naloga GPS stežnika je da zbira podatke, ki ji pošiljajo komunikacijske naprave v vozilih, jih obdeluje ter shranjuje v podatkovno bazo. Hkrati GPS strežnik nudi WEB in Client aplikacijam na ta način zbrane podatke.

CLIENT aplikacija

Client aplikacija je aplikacija za sistem Windows, ki prikazuje gibanje vozil po zemljevidu. Aplikacija Client pobira podatke iz strežnika in podatke shranjuje lokalno na uporabnikovem računalniku. Aplikacija omogoča ON-LINE sledenje vozil, pregledovanje zgodovine, simulacije voženj, izpis poročil.

WEB aplikacija

Preko intenetega dostopa se lahko na naši stani prijavite in spremljate vaša vozila preko brskalnika (IE, Mozilla). Prednost je da niste lokacijsko omejenei na vaš računalnik in ne potrebujete dodatnega programa.

info : 041 400 331

sledenje13

Kontakt trgovina in servis

Car&hifi Oldtimers,d.o.o.
Železniška ulica 5, 4248 Lesce

T: 04 530 2222
F: 04 530 2220
E-naslov:
carhifi@siol.net

Delovni čas

Ponedeljek 8 - 9h in 14 - 16h
Torek 8 - 9h in 14  -16h
Sreda  8 - 9h in 14 - 16h
Četrtek 8 - 9h in 14 - 16h
Petek 8 - 9h in 14 - 15h
 
V mesecu augustu informativni poletni delovni čas 8 - 9h in 13h - 14h  

.

Naš novi naziv je Car&hifi Oldtimers,d.o.o. ,v kolikor zasledite drugače nam to prosimo sporočite.

© 2012 Car&hifi Oldtimers,d.o.o., avtorske pravice pridržane